A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) hivatalos tankönyve

„A kézilabdázás mozgásanyagának, technikai és taktikai repertoárjának folytonos fejlődése szükségessé teszi a szakirodalom állandó bővítését, folyamatos megújítását. A megfelelő angol nyelvű szakirodalom hiánya késztetett 1993-ban a PLAYING HANDBALL című könyv megírására azzal a céllal, hogy átfogó tanulmány keretében biztosítsak szükséges sportági ismereteket kezdőknek és haladóknak, illetve játékosoknak és edzőknek egyaránt. Ennek magyar nyelvű változata a KÉZILABDÁZÁS 1994-ben jelent meg, majd közel húsz év után szükségét éreztem, hogy elkészüljön annak aktualizált, átszerkesztett változata. Az elmúlt két évtizedben a kézilabdázás folyamatosan fejlődött, és ugyan mozgásanyagában továbbra is a karakterisztikus játékelemek dominálnak, a sportág technikai-taktikai repertoárja tovább szélesedett. Ezeket a változásokat figyelembe véve, a gyakorlatiasságot szem előtt tartva került kiegészítésre, átszerkesztésre a mostani kiadás, melynek alapkoncepciója nem változott: egy olyan átfogó, leíró-rendszerező mű elkészítése, ami egészében, fejezetenként, de kisebb, önálló egységként is hasznos ismereteket nyújt az olvasóknak. Ajánlom könyvemet mindazoknak, akik elhivatottságot éreznek a kézilabdázás iránt és tenni kívánnak e csodálatos sportág fejlődéséért, további népszerűsítéséért.”

A könyv megvásárolható a Magyar Kézilabda Szövetség Kézishop-jában (1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.) hétköznap 12-18 óra között, vagy megrendelhető utánvéttel e-mailben Email-cím: kezishop@hbmp.hu Emailben történő megrendelés esetén kérjük, a levélben írja le a megrendelő nevét, a postázási címet és a számlázási címet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..